• 8, 9 и 10.01.2016 г. 

  ( семинарът е задължителен за обучаващите се във второ ниво като един от необходимите тематични семинари)

  Място на провеждане: Национален дворец на културата, бул. „България“ №1, зала Dance Station, до билетен център, под клуб „Перото“.

  Психодраматичната терапия с деца се различава много от работата с възрастни и този метод изисква изключително много умения и ресурси от психодрама терапевтите. Децата комуникират по разлидецачен начин от порасналите – играта е техният инструмент за изразяването на вътрешния им свят и те използват символи, за да го направят. Можем да кажем, че играта е техният „царски път“ да изразяват несъзнаваното си. Те търсят свои възможности чрез „правенето и действието“, тестват вътрешните си образи чрез действието с тях и поставянето им на подходяща сцена.

  Децата играят, избират обекти, места и роли. Това е начинът, по който изразяват себе си, развиват се и се забавляват. Можем да кажем, че това са основите на психодрамата като терапия. Джекъб Л. Морено основава своята психодраматична работа на подобна игра и включва основните стъпки и елементи от човешкото деца аразвитие.

  Децата се открояват с изключителна креативност. Те мога да превърнат една тъжна ситуация в игра със символи и да намерят решения на собствените си конфликти. Основополагащите психодраматични техники са взаимствани и адаптирани от детската игра. Психодрамата с деца подкрепя развитието на Аз-а и поощрява децата по специален начин.

  Stefan at the beachЩефан Флегелскамп е социален работник и психотерапевт на деца и младежи. От 2011 година той е директор на Institute Szenen, Кьолн, Германия. Специализиран е в работата с деца с травми. Много години работи като групов терапевт в болница за юноши със зависимости и институции за травмирани деца. От 2011 г. обучава специалисти в Газа за работа с деца с травма. От 2015 г. е член на Управителния съвет на FEPTO (Federation of European Psychodrama Training Organisations) и изпълнява функцията на секретар и ко-председател на комисията за ежегодните срещи на FEPTO.

  Предварителна програма на семинара

  Петък 17-20:00 часа

  • Отваряне и загряване
  • Въведение – Лекция за подхода
  • Групова игра и затваряне

  Събота 09:00 – 18:30

  • Загряване
  • Индивидуална психодраматична терапия с деца (работа с животни – фигури)
  • Психодраматична групова терапия с деца (втори урок)
  • Психодраматична работа с деца в училищна възраст (Хималайска експедиция)
  • Психодраматична групова терапия с деца (трети урок)
  • Затваряне

  Неделя 09:00 – 14:00

  • Загряване
  • Ролеви атом като анализ на игра
  • Психодрама терапия със семейства
  • Затваряне

  Такса за участие в семинара: 80 лв.
  Таксата за семинара трябва да заплатите предварително на някой от членовете на УС на ИПП „Хирон“ или по банков път.

  IBAN: BG64 UNCR 7000 1519 7049 99
  BIC: UNCRBGSF
  UNICREDIT BULBANK
  титуляр – Институт Хирон

   

  Тук можете да изтеглите ЗАЯВКА.

   

КАКВО ПРЕДСТОИ

Предстои стартиране на група за личен опит в класическа психодрама.

Групата е подходяща за хора интересуващи се от обучението по психодрама и групова терапия. Но и за всеки, който търси личностно развитие и иска да потърси причините за своите затруднения.

Групата завършва със сертификат, даващ възможност за продължение в обучителна група по психодрама на специалисти и студенти в сферата на помагащите професии, които желаят да продължат обучението си в областта на психотерапията.

Продължителността на групата е 200 учебни часа, един уикенд в месеца в рамките на една година.

Начало на групата - 20 януари 2024г.

Желаещите да се запишат задължително трябва да преминат през интервю.

За контакти:
0895 459 091, rinzai.damianov@gmail.com
0887 750 734, kalinarb@yahoo.com