• Адрес за контакт: hiron.ipp@gmail.com

  cyrcleИнститутът е създаден през 2009 г. от 4-ма психодрама обучители.

  Той  е член на Българското Дружество по психодрама и групова психотерапия. От 2012 г.  Институтът е пълноправен член на ФЕПТО (Федерация на Европейските Психодрама Тренинг Организации).   В резултат на което, се осъществява  успешно  сътрудничество с колеги от различни страни, които гостуват с обучителни семинари.

  Днес института има няколко направления на обучение, като се стреми да обхване все повече области на приложение на психодрамата.  Има действащи групи на обучаващи се от всички обучителни нива.

  Организацията работи с екип психодрама асистенти, обучаващи се в програми на „Хирон“, а също и с представители на други обучителни институти от България и чужбина.

  ОСНОВНИ ЦЕЛИ на Институт за психодраматични практики „Хирон“ са:

  • разпространение и популяризиране на психодрамата като метод и IMG_9738практика;
  • изграждане на добри практики и психотерапевтично обучение;
  • поддържане  на стандартите за психодраматични практики, регламентирани от Европейската федерация на психодраматичните тренингови организации (ФЕПТО) и  Европейската асоциация по психотерапия.

  IMG_9734Своите цели института осъществява чрез  семинари, тренинги, конференции, супервизии, издаване на печатни материали, за популяризиране на метода и контрол на спазването на стандартите за психодраматични практити, регламентирани от Европейската федерация напсиходраматичните тренингови организации и Европейската асоциация по психотерапия.

  IMG_9737

 • Вашият коментар

КАКВО ПРЕДСТОИ

*** *** ***

Стартира нова група I-во ниво юнгианска психодрама.

Групата завършва със сертификат за психодрама асистент, работещ под супервизия или като ко-водещ на психодрама терапевт.

Успешното завършване на това ниво дава възможност за продължение на обучението в група II-ро ниво за психодрама терапевт или психодрама водещ.

Продължителността на нивото е мин. 600 учебни часа, един уикенд в месеца.

Начало на групата - 20 април 2024г.

Желаещите да се запишат задължително трябва да преминат през интервю.

ВОДЕЩИ:
КАТЕРИНА ИЛИЕВА, психодрама терапевт и юнгиански аналитик
АНЖЕЛА ХРИСТОФОРОВА, психодрама терапевт и юнгиански терапевт

*** *** ***

Септември, Октомври

Семинар  "Основи  на аналитичната психология на К. Г. Юнг"