• психодраматичен уъркшоп

  Jung Alchemy Sofia

  Водещ: ЙОРГ БУРМАЙСТЕР – психиатър, психодрама терапевт и обучител. Един от членовете основатели на FEPTO (Европейската федерация на  психодрама обучаващите организации). Бивш президент на германската асоциация по психодрама и групова терапия. Преподавател в различни университети в Германия, Швейцария, Испания и Австрия. Дългосрочен тренингов обучител в страни като България, Русия, Украйна, Казахстан, Финландия, Италия, Турция, Бразилия, Испания, Португалия, Гърция, Израел, Палестина, Австрия, Германия и Швейцария.

  За да се превърнем в „цялостни“ човешки същества, в духа на разбирането на К.Г. Юнг, ние трябва да „излекуваме“ своите вътрешни и външни „слепи петна”. Трябва да бъдем способни да ги трансформираме в ресурс (=устойчивост) или да ги приемем като част от една по-широка визия за нашето съществуване. Процесът на трансформация на нашето сърце, ум и душа Юнг свързва с процесите в алхимията, защото алхимията представя един универсален модел за промени на дълбоко и устойчиво ниво.

  В семинара ние ще разгледаме този модел и ще го приложим в нашите изследвания и търсения.

  От Започването …в Нощта, в Черно слънце…до Повторно свързване и светлия Източник на плодородие,  ние ще извървим  заедно древния път на трансформация. Ще изследваме нейната структура и ще практикуваме нейното изкуство в името на развитието на нашите клиенти и на самите себе си.

  Чудо е как се ражда пеперудата – както понякога изглежда чудо и това, как може да се променим и да станем тези, които ние наистина сме.

  23-ти януари(петък) – 17.00ч. – 20.30ч.

  24-ти януари(събота) – 9.00ч. – 18.30ч.

  25-ти януари(неделя) – 9.00ч. – 14.00ч.

 • Вашият коментар

КАКВО ПРЕДСТОИ

*** *** ***

Стартира нова група I-во ниво юнгианска психодрама.

Групата завършва със сертификат за психодрама асистент, работещ под супервизия или като ко-водещ на психодрама терапевт.

Успешното завършване на това ниво дава възможност за продължение на обучението в група II-ро ниво за психодрама терапевт или психодрама водещ.

Продължителността на нивото е мин. 600 учебни часа, един уикенд в месеца.

Начало на групата - 20 април 2024г.

Желаещите да се запишат задължително трябва да преминат през интервю.

ВОДЕЩИ:
КАТЕРИНА ИЛИЕВА, психодрама терапевт и юнгиански аналитик
АНЖЕЛА ХРИСТОФОРОВА, психодрама терапевт и юнгиански терапевт

*** *** ***

Септември, Октомври

Семинар  "Основи  на аналитичната психология на К. Г. Юнг"