• Юнгиански аналитик и психодрама терапевт от Италия, доцент по динамична психология в Университет на Вале д’Aоста.
    Маурицио Гассо е бивш председател на Психодраматичната секция на Международната Асоциация по Групова Психотерапия и Групови Процеси (IAGP). Той е водещ на тренингови групи по цял свят. Основните му интереси са изследване на сънищата в психодрамата и работа върху трансгенерационни и колективни травмени теми. Той започва да развива метода и теорията на юнгианска психодрама през 80-те години. През 1996г. е основател на Средиземноморска Асоциация по Психодрама и Социодрама със задачите: развитие на психодрамата в средиземноморския регион, използване на инструментите на психодрамата и социодрамата за работа с конфликти и улеснямане на срещата между различните средиземноморски култури.
    Понастоящем е обучител в Институт по Аналитична Психология и Психодрама в Турино, председател на Средиземноморска Асоциация по Психодрама и Социодрама, екс-зам. Председател на Федерация на Европейските Псидрама Тренигови Организации (FEPTO) 2000-2006. Обучител в Програма по Юнгианска Психодрама в Истанбул, институт Али Баба. Ко-координатор на Работна Група за Изграждане на Мира и Трансформация на Конфликта, която цели споделяне на опит в интеркултуралната работа и работа с бежанци, използвайки инструментите на Морено. През 2012-2015гг. води групи в Египет, Палестина, Турция, Гърция, Полша, Испания, Италия, Аржентина, Бразилия, Чили, Украйна, Йордания.
    Автор е на над 90 публикации, между които:
    Lo psicodramma junghiano co-edited with Giulio Gasca („Юнгианска психодрама“ с ко-съставител Джулио Гаска ) и
    Il sogno. Dalla psicologia analitica allo psicodramma junghiano co-edited with Riccardo Bernardini („От аналитична психология до юнгианска психодрама“ с ко-съставител Рикардо Бернардини).

КАКВО ПРЕДСТОИ

Предстои стартиране на група за личен опит в класическа психодрама.

Групата е подходяща за хора интересуващи се от обучението по психодрама и групова терапия. Но и за всеки, който търси личностно развитие и иска да потърси причините за своите затруднения.

Групата завършва със сертификат, даващ възможност за продължение в обучителна група по психодрама на специалисти и студенти в сферата на помагащите професии, които желаят да продължат обучението си в областта на психотерапията.

Продължителността на групата е 200 учебни часа, един уикенд в месеца в рамките на една година.

Начало на групата - 20 януари 2024г.

Желаещите да се запишат задължително трябва да преминат през интервю.

За контакти:
0895 459 091, rinzai.damianov@gmail.com
0887 750 734, kalinarb@yahoo.com