• Юнгиански аналитик и психодрама терапевт от Италия, доцент по динамична психология в Университет на Вале д’Aоста.
    Маурицио Гассо е бивш председател на Психодраматичната секция на Международната Асоциация по Групова Психотерапия и Групови Процеси (IAGP). Той е водещ на тренингови групи по цял свят. Основните му интереси са изследване на сънищата в психодрамата и работа върху трансгенерационни и колективни травмени теми. Той започва да развива метода и теорията на юнгианска психодрама през 80-те години. През 1996г. е основател на Средиземноморска Асоциация по Психодрама и Социодрама със задачите: развитие на психодрамата в средиземноморския регион, използване на инструментите на психодрамата и социодрамата за работа с конфликти и улеснямане на срещата между различните средиземноморски култури.
    Понастоящем е обучител в Институт по Аналитична Психология и Психодрама в Турино, председател на Средиземноморска Асоциация по Психодрама и Социодрама, екс-зам. Председател на Федерация на Европейските Псидрама Тренигови Организации (FEPTO) 2000-2006. Обучител в Програма по Юнгианска Психодрама в Истанбул, институт Али Баба. Ко-координатор на Работна Група за Изграждане на Мира и Трансформация на Конфликта, която цели споделяне на опит в интеркултуралната работа и работа с бежанци, използвайки инструментите на Морено. През 2012-2015гг. води групи в Египет, Палестина, Турция, Гърция, Полша, Испания, Италия, Аржентина, Бразилия, Чили, Украйна, Йордания.
    Автор е на над 90 публикации, между които:
    Lo psicodramma junghiano co-edited with Giulio Gasca („Юнгианска психодрама“ с ко-съставител Джулио Гаска ) и
    Il sogno. Dalla psicologia analitica allo psicodramma junghiano co-edited with Riccardo Bernardini („От аналитична психология до юнгианска психодрама“ с ко-съставител Рикардо Бернардини).

КАКВО ПРЕДСТОИ

*** *** ***

Стартира нова група I-во ниво юнгианска психодрама.

Групата завършва със сертификат за психодрама асистент, работещ под супервизия или като ко-водещ на психодрама терапевт.

Успешното завършване на това ниво дава възможност за продължение на обучението в група II-ро ниво за психодрама терапевт или психодрама водещ.

Продължителността на нивото е мин. 600 учебни часа, един уикенд в месеца.

Начало на групата - 20 април 2024г.

Желаещите да се запишат задължително трябва да преминат през интервю.

ВОДЕЩИ:
КАТЕРИНА ИЛИЕВА, психодрама терапевт и юнгиански аналитик
АНЖЕЛА ХРИСТОФОРОВА, психодрама терапевт и юнгиански терапевт

*** *** ***

Септември, Октомври

Семинар  "Основи  на аналитичната психология на К. Г. Юнг"