• хирон 1аКентавърът Хирон е полукон-получовек. Отличава се от останалите кентаври със своята мъдрост и добронамереност. Особеностите на неговата природа – едновременно човешка и животинска – символизира връзката и конструктивната интегрираност между съзнанието и инстинктите.

    Хирон е известен като лечител и пророк. В гръцката митология той е считан за баща на медицината – изкуството на изцелението. Мъдрият стар кентавър се отказва от безсмъртието за да предаде на човечеството това изкуство.

    Той е известен като мъдър учител, но неговите ученици надминават него самия. Хирон е учител на толкова известни и различни митологични образи като Ахил, Язон, Асклепий, Орфей, Херкулес. Очевидно е имал способността да разкрие и стимулира уникалния потенциал на всеки отделен свой ученик. Тази му способност му е позволила да създаде ученици, по-ярки и известни от самия него.

    Хирон е ранен лечител. Той въплъщава духа на състрадание и безкористна служба, което всеки добър лекар трябва да притежава, за да овладее и практикува тази професия.
    Мъчителната рана на Хирон символизира преобразяващата сила на болестта и страданието. Чрез болка и страдание, раната, както психическа и физическа, може да се превърне в източник на голяма морална и духовна сила.

    В астрологията Хирон се намира в точката, свързваща двата свята: този на земното ежедневие, формалната логика и разума, от една страна, и този на интуицията и гениалните прозрения от друга. Хирон е велик учител и лечител. Мост между видимото и невидимото.

КАКВО ПРЕДСТОИ

На 27 ЯНУАРИ'2024 стратира нова група за личен опит!

Водещи:
Десислава Колева
психолог, психодрама терапевт, член на Институт за психодраматични практики „Хирон“, консултант по хранителни разстройства.

Ваня Димова
психолог, психодрама терапевт под супервизия, член на Институт за психодраматични практики „Хирон“. За да заявите участието си в групата, моля пишете на мейл :

dessybkoleva@gmail.com или
vanya.dmv@gmail.com
Или се свържете с нас на:
0886895853 – Десислава Колева
0894417500 – Ваня Димова

                                              Очакваме Ви!

*** *** ***

Предстои стартиране на група за личен опит в класическа психодрама.

Групата завършва със сертификат, даващ възможност за продължение в обучителна група по психодрама на специалисти и студенти в сферата на помагащите професии, които желаят да продължат обучението си в областта на психотерапията.

Продължителността на групата е 200 учебни часа, един уикенд в месеца в рамките на една година.

Начало на групата - 20 януари 2024г.

Групата е подходяща за хора интересуващи се от обучението по психодрама и групова терапия. Но и за всеки, който търси личностно развитие и иска да потърси причините за своите затруднения.

Желаещите да се запишат задължително трябва да преминат през интервю.

За контакти:
КАЛИНА БОЯДЖИЕВА
0887 750 734, kalinarb@yahoo.com