• хирон 1аКентавърът Хирон е полукон-получовек. Отличава се от останалите кентаври със своята мъдрост и добронамереност. Особеностите на неговата природа – едновременно човешка и животинска – символизира връзката и конструктивната интегрираност между съзнанието и инстинктите.

    Хирон е известен като лечител и пророк. В гръцката митология той е считан за баща на медицината – изкуството на изцелението. Мъдрият стар кентавър се отказва от безсмъртието за да предаде на човечеството това изкуство.

    Той е известен като мъдър учител, но неговите ученици надминават него самия. Хирон е учител на толкова известни и различни митологични образи като Ахил, Язон, Асклепий, Орфей, Херкулес. Очевидно е имал способността да разкрие и стимулира уникалния потенциал на всеки отделен свой ученик. Тази му способност му е позволила да създаде ученици, по-ярки и известни от самия него.

    Хирон е ранен лечител. Той въплъщава духа на състрадание и безкористна служба, което всеки добър лекар трябва да притежава, за да овладее и практикува тази професия.
    Мъчителната рана на Хирон символизира преобразяващата сила на болестта и страданието. Чрез болка и страдание, раната, както психическа и физическа, може да се превърне в източник на голяма морална и духовна сила.

    В астрологията Хирон се намира в точката, свързваща двата свята: този на земното ежедневие, формалната логика и разума, от една страна, и този на интуицията и гениалните прозрения от друга. Хирон е велик учител и лечител. Мост между видимото и невидимото.

КАКВО ПРЕДСТОИ

*** *** ***

Стартира нова група I-во ниво юнгианска психодрама.

Групата завършва със сертификат за психодрама асистент, работещ под супервизия или като ко-водещ на психодрама терапевт.

Успешното завършване на това ниво дава възможност за продължение на обучението в група II-ро ниво за психодрама терапевт или психодрама водещ.

Продължителността на нивото е мин. 600 учебни часа, един уикенд в месеца.

Начало на групата - 20 април 2024г.

Желаещите да се запишат задължително трябва да преминат през интервю.

ВОДЕЩИ:
КАТЕРИНА ИЛИЕВА, психодрама терапевт и юнгиански аналитик
АНЖЕЛА ХРИСТОФОРОВА, психодрама терапевт и юнгиански терапевт

*** *** ***

Септември, Октомври

Семинар  "Основи  на аналитичната психология на К. Г. Юнг"