• “ Както знаете в стари времена душите на предците са живеели в гърнета в кухнята“

  Карл Юнг, Letters Vol. I, Page 168

   17 – 19 февруари 2017 в София

  МАУРИЦИО ГАССО

  юнгиански аналитик и психодрама терапевт от Италия, доцент по динамична психология в Университет на Вале д’Aоста.

  Съчетаването на аналитичната психология с психодраматичната практика чувствително разширява възможностите и на двата метода.

  Маурицио Гассо ще проведе тренинг-семинар

  ЮНГИАНСКА ПСИХОДРАМА. ТРАНСГЕНЕРАЦИОННА ПСИХОДРАМА.

  Семинарът се състои от кратка лекционна част – Юнгианска психодрама. Ко-несъзнавано и колективно несъзнавано в психодрамата. И преживелищна част – психодрама.

  Времеви рамки:         17 февруари (петък) –  16.00 – 19.30

  18 февруари (събота) –  09.30 – 18.30

  19 февруари  (неделя) –  09.30 – 13.00

  Заявка за участие можете да изтеглите тук : Заявка – Маурицио Гассо.  Не пропускайте да посочите данни за контакт и информация за опит в психодрамата. Заявката се изпраща на адрес: hiron.ipp@gmail.com

  Такса участие: 120 лева

  (за членове на ИПП „Хирон“ ПЛАТИЛИ ЧЛЕНСКИЯ СИ ВНОС за 2017 – 110 лв. )

  Банкова сметка:

  титуляр: Институт Хирон

  IBAN:         BG64 UNCR 7000 1519 7049 99

  BIC: UNCRBGSF        UNICREDIT  BULBANK

  !!! Моля в полето „Основание за плащане” напишете: семинар Юнгианска психодрама и вашето име и носете вносната бележка на семинара.

  Мястото на провеждане на тренинг-семинара ще бъде обявено допълнително.

  Повече информация за водещия:

  Маурицио Гассо е бивш председател на Психодраматичната секция на Международната Асоциация по Групова Психотерапия и Групови Процеси (IAGP). Той е водещ на тренингови групи по цял свят. Основните му интереси са изследване на сънищата в психодрамата и работа върху трансгенерационни и колективни травмени теми. Той започва да развива метода и теорията на юнгианска психодрама през 80-те години. През 1996г. е основател на Средиземноморска Асоциация по Психодрама и Социодрама със задачите: развитие на психодрамата в средиземноморския регион, използване на инструментите на психодрамата и социодрамата за работа с конфликти и улеснямане на срещата между различните средиземноморски култури.

  Понастоящем е обучител в Институт по Аналитична Психология и Психодрама в Турино, председател на Средиземноморска Асоциация по Психодрама и Социодрама, екс-зам. Председател на Федерация на Европейските Псидрама Тренигови Организации (FEPTO) 2000-2006. Обучител в Програма по Юнгианска Психодрама в Истанбул, институт Али Баба. Ко-координатор на Работна Група за Изграждане на Мира и Трансформация на Конфликта, която цели споделяне на опит в интеркултуралната работа и работа с бежанци, използвайки инструментите на Морено. През 2012-2015гг. води групи в Египет, Палестина, Турция, Гърция, Полша, Испания, Италия, Аржентина, Бразилия, Чили, Украйна, Йордания.

  Автор е на над 90 публикации, като:

  Lo psicodramma junghiano co-edited with Giulio Gasca („Юнгианска психодрама“ с ко-съставител Джулио Гаска ) и

  Il sogno. Dalla psicologia analitica allo psicodramma junghiano co-edited with Riccardo Bernardini  („От аналитична психология до юнгианска психодрама“ с ко-съставител Рикардо Бернардини).

КАКВО ПРЕДСТОИ

*** *** ***

Стартира нова група I-во ниво юнгианска психодрама.

Групата завършва със сертификат за психодрама асистент, работещ под супервизия или като ко-водещ на психодрама терапевт.

Успешното завършване на това ниво дава възможност за продължение на обучението в група II-ро ниво за психодрама терапевт или психодрама водещ.

Продължителността на нивото е мин. 600 учебни часа, един уикенд в месеца.

Начало на групата - 20 април 2024г.

Желаещите да се запишат задължително трябва да преминат през интервю.

ВОДЕЩИ:
КАТЕРИНА ИЛИЕВА, психодрама терапевт и юнгиански аналитик
АНЖЕЛА ХРИСТОФОРОВА, психодрама терапевт и юнгиански терапевт

*** *** ***

Септември, Октомври

Семинар  "Основи  на аналитичната психология на К. Г. Юнг"