• “ Както знаете в стари времена душите на предците са живеели в гърнета в кухнята“

  Карл Юнг, Letters Vol. I, Page 168

   17 – 19 февруари 2017 в София

  МАУРИЦИО ГАССО

  юнгиански аналитик и психодрама терапевт от Италия, доцент по динамична психология в Университет на Вале д’Aоста.

  Съчетаването на аналитичната психология с психодраматичната практика чувствително разширява възможностите и на двата метода.

  Маурицио Гассо ще проведе тренинг-семинар

  ЮНГИАНСКА ПСИХОДРАМА. ТРАНСГЕНЕРАЦИОННА ПСИХОДРАМА.

  Семинарът се състои от кратка лекционна част – Юнгианска психодрама. Ко-несъзнавано и колективно несъзнавано в психодрамата. И преживелищна част – психодрама.

  Времеви рамки:         17 февруари (петък) –  16.00 – 19.30

  18 февруари (събота) –  09.30 – 18.30

  19 февруари  (неделя) –  09.30 – 13.00

  Заявка за участие можете да изтеглите тук : Заявка – Маурицио Гассо.  Не пропускайте да посочите данни за контакт и информация за опит в психодрамата. Заявката се изпраща на адрес: hiron.ipp@gmail.com

  Такса участие: 120 лева

  (за членове на ИПП „Хирон“ ПЛАТИЛИ ЧЛЕНСКИЯ СИ ВНОС за 2017 – 110 лв. )

  Банкова сметка:

  титуляр: Институт Хирон

  IBAN:         BG64 UNCR 7000 1519 7049 99

  BIC: UNCRBGSF        UNICREDIT  BULBANK

  !!! Моля в полето „Основание за плащане” напишете: семинар Юнгианска психодрама и вашето име и носете вносната бележка на семинара.

  Мястото на провеждане на тренинг-семинара ще бъде обявено допълнително.

  Повече информация за водещия:

  Маурицио Гассо е бивш председател на Психодраматичната секция на Международната Асоциация по Групова Психотерапия и Групови Процеси (IAGP). Той е водещ на тренингови групи по цял свят. Основните му интереси са изследване на сънищата в психодрамата и работа върху трансгенерационни и колективни травмени теми. Той започва да развива метода и теорията на юнгианска психодрама през 80-те години. През 1996г. е основател на Средиземноморска Асоциация по Психодрама и Социодрама със задачите: развитие на психодрамата в средиземноморския регион, използване на инструментите на психодрамата и социодрамата за работа с конфликти и улеснямане на срещата между различните средиземноморски култури.

  Понастоящем е обучител в Институт по Аналитична Психология и Психодрама в Турино, председател на Средиземноморска Асоциация по Психодрама и Социодрама, екс-зам. Председател на Федерация на Европейските Псидрама Тренигови Организации (FEPTO) 2000-2006. Обучител в Програма по Юнгианска Психодрама в Истанбул, институт Али Баба. Ко-координатор на Работна Група за Изграждане на Мира и Трансформация на Конфликта, която цели споделяне на опит в интеркултуралната работа и работа с бежанци, използвайки инструментите на Морено. През 2012-2015гг. води групи в Египет, Палестина, Турция, Гърция, Полша, Испания, Италия, Аржентина, Бразилия, Чили, Украйна, Йордания.

  Автор е на над 90 публикации, като:

  Lo psicodramma junghiano co-edited with Giulio Gasca („Юнгианска психодрама“ с ко-съставител Джулио Гаска ) и

  Il sogno. Dalla psicologia analitica allo psicodramma junghiano co-edited with Riccardo Bernardini  („От аналитична психология до юнгианска психодрама“ с ко-съставител Рикардо Бернардини).

КАКВО ПРЕДСТОИ

На 27 ЯНУАРИ'2024 стратира нова група за личен опит!

Водещи:
Десислава Колева
психолог, психодрама терапевт, член на Институт за психодраматични практики „Хирон“, консултант по хранителни разстройства.

Ваня Димова
психолог, психодрама терапевт под супервизия, член на Институт за психодраматични практики „Хирон“. За да заявите участието си в групата, моля пишете на мейл :

dessybkoleva@gmail.com или
vanya.dmv@gmail.com
Или се свържете с нас на:
0886895853 – Десислава Колева
0894417500 – Ваня Димова

                                              Очакваме Ви!

*** *** ***

Предстои стартиране на група за личен опит в класическа психодрама.

Групата завършва със сертификат, даващ възможност за продължение в обучителна група по психодрама на специалисти и студенти в сферата на помагащите професии, които желаят да продължат обучението си в областта на психотерапията.

Продължителността на групата е 200 учебни часа, един уикенд в месеца в рамките на една година.

Начало на групата - 20 януари 2024г.

Групата е подходяща за хора интересуващи се от обучението по психодрама и групова терапия. Но и за всеки, който търси личностно развитие и иска да потърси причините за своите затруднения.

Желаещите да се запишат задължително трябва да преминат през интервю.

За контакти:
КАЛИНА БОЯДЖИЕВА
0887 750 734, kalinarb@yahoo.com