•  
  КАКВО Е ЮНГИАНСКА ПСИХОДРАМА 
   

  strannikЮнгианската психодрама е аналитично ориентиран психотерапевтичен метод основан на психодрамата и теоретичните концепции на Юнгианската анализа, станала неразделна част от съвременната психоанализа.

  Психотерапията е насочена към развитие. Развитието предполага наличието на вътрешен ориентир. Съществуването на такъв ориентир, личностна цялостност, заема централно място в теорията на К. Г. Юнг. Той е целта,  към която човек върви по сложен и често криволичещ път. Развитието на всяка личност преминава по присъщия само на нея индивидуален начин. Движението напред е възможно при наличие на готовност за промяна, спонтанност и креативност, които активно се развиват в психодраматичния опит.

  strannik2Юнгианската теория ни дава разбиране за вътрешните процеси, протичащи в личното и колектично несъзнавано, при движение по този път. Теорията и практиката на Морено прави ясно и разбираемо, как вътрешните процеси и нагласи констелират света навън, около нас и нашата позиция в собствената социална ситуация.

  Програмата въвежда както основните теоретични концепции и инструменти на психодрамата, така и теорията и практиката на аналитичната психология и психотерапия:  основите на аналитичната интерпретация, занимаващи се с митове, приказки, символи, сънища и фантазии. Този подход включва работа с личното и колективно несъзнавано. Изследва комплексите и архетипните прояви чрез анализ на символно съдържание на сцените и персонажите, доведени до живот в интимното пространство на психодраматичната сцена.

  Програмата е комбинация от лекции и семинари, в които, с помощта на демонстрации и упражнения,  участниците ще могат да усвоят както класически, така и оригинални техники на психодрама, социометрия, игрови и арт-техники.

  WrathOfTheTitans erПрограмата запознава със съвременната аналитична психология и психодрама и дава практически умения за терапия и консултиране, насочени не само към лечението, но и към развитието на човека и личността му.

  Получените знания могат да се използват в психотерапията – индивидуална или в група, в бизнес консултирането и работа с организации, в психологическата и педагогическа работа.

  Успешното покриването на изскванията на програмата дава квалификацията психодрама-терапевт с юнгианска ориентация.gnome

  Заявки за кандидатстване : hiron.ipp@gmail.com  

  и на телефони: 0898 672230  и 0898 464770

                        

   

   

 • Вашият коментар

КАКВО ПРЕДСТОИ

На 27 ЯНУАРИ'2024 стратира нова група за личен опит!

Водещи:
Десислава Колева
психолог, психодрама терапевт, член на Институт за психодраматични практики „Хирон“, консултант по хранителни разстройства.

Ваня Димова
психолог, психодрама терапевт под супервизия, член на Институт за психодраматични практики „Хирон“. За да заявите участието си в групата, моля пишете на мейл :

dessybkoleva@gmail.com или
vanya.dmv@gmail.com
Или се свържете с нас на:
0886895853 – Десислава Колева
0894417500 – Ваня Димова

                                              Очакваме Ви!

*** *** ***

Предстои стартиране на група за личен опит в класическа психодрама.

Групата завършва със сертификат, даващ възможност за продължение в обучителна група по психодрама на специалисти и студенти в сферата на помагащите професии, които желаят да продължат обучението си в областта на психотерапията.

Продължителността на групата е 200 учебни часа, един уикенд в месеца в рамките на една година.

Начало на групата - 20 януари 2024г.

Групата е подходяща за хора интересуващи се от обучението по психодрама и групова терапия. Но и за всеки, който търси личностно развитие и иска да потърси причините за своите затруднения.

Желаещите да се запишат задължително трябва да преминат през интервю.

За контакти:
КАЛИНА БОЯДЖИЕВА
0887 750 734, kalinarb@yahoo.com